Muhabbet Kuşu Renkleri

Muhabbet kuşları, canlı renkleri ve tüylerindeki desenlerle dikkat çeken evcil hayvanlar arasında yer alır. Başlıca mavi, beyaz, sarı, yeşil, gri ve mor renkleri bulunur. Ayrıca opaline renkleri olarak adlandırılan parlak mavi, yeşil ve turuncu renkler de vardır.

Kanaryaların parlak sarı ve portakal rengi, muhabbet kuşları için de mevcuttur. Dominant pied adındaki renkte ise beyaz lekeler mavi ya da yeşil tüylerin yanına eklenir. Recessive pied renkte ise bileşik beyaz ve değişen mavi veya yeşil tüylere sahip olan kuşlar bulunur.

Rainbow renkleri olarak adlandırılan çok renkli tüylere sahip muhabbet kuşları da mevcuttur. Lutino renkleri ise sarı tonlarına sahip sarı renge sahip kuşlardan oluşur. Muhabbet kuşlarının renkleri, kuşun genetik yapısına göre belirlenir ve her kuşun kendine has bir renk kombinasyonu vardır.

Normal Renkler

Muhabbet kuşlarının başlıca renkleri arasında mavi, beyaz, sarı, yeşil, gri ve mor bulunmaktadır. Mavi ve beyaz renkler en sık görülen türdür ve doğal renkleridir. Sarı ve yeşil renkler de sıkça görülür ve oldukça canlıdır. Gri renk, kuşun rengi değiştikçe ortaya çıkar ve parlak olmayan bir renktir. Mor ise nadir görülen bir renktir ve diğer tüm renklerle karışarak oluşur.

Normal renkler dışında opaline, kanarya, dominant pied, recessive pied ve rainbow renkleri gibi daha birçok farklı renk varyasyonu mevcuttur. Muhabbet kuşlarının farklı renkleri, her birinin kendi güzelliğine sahiptir ve seçim yaparken dikkatli olmak gerekir.

Opaline Renkleri

Muhabbet kuşları, tabii renkleri dışında bazı mutasyonlar sonucu farklı renklere sahip olabilirler. Bu renklerin biri de opaline renkleri olarak adlandırılır. Bu renkler parlak mavi, yeşil ve turuncu tonlardan oluşur. Bu renkteki kuşlar, normal renklere göre daha canlı ve parlak bir görünüme sahiptir. Bu renkteki kuşlar, vücutlarında bulunan melanin pigmentlerinin yetersiz olmasıyla oluşur. Opaline renkleri, muhabbet kuşlarının geniş renk yelpazesinde bir seçenek olarak yer alır ve muhabbet kuşu sevenler tarafından oldukça revaçtadır.

Kanarya Renkleri

Kanaryaların parlak sarı ve portakal renkleri, muhabbet kuşları için de mevcuttur. Bu renkler arasında kırmızılar, turuncular ve sarı tonları vardır. Bazı muhabbet kuşları, kanarya renkleri ile birlikte beyaz lekeler de taşıyabilirler. Bu kuşların üst tüyleri genellikle mavi ya da yeşil olurken, alt tüyleri sarı ya da turuncu olabilir. Kanarya renklerine sahip muhabbet kuşları genellikle daha pahalıdır ve üretimi daha zordur. Ancak, bu renklerin nadir olması nedeniyle, kuş sahipleri tarafından çok sevilir ve tercih edilirler.

Dominant Pied

Dominant Pied olarak adlandırılan bu renk, beyaz lekelerin mavi ya da yeşil tüylerin yanına eklenmesiyle oluşur. Genetik olarak dominant bir özellik olduğundan, bir muhabbet kuşu bu renge sahip olmak için sadece bir ebeveynden dominant pied genlerini alması yeterlidir. Bu renkteki kuşların sırtı beyaz olurken, göğüsleri renkli tüylerle kaplıdır. Aynı zamanda gagaları da diğer muhabbet kuşlarından daha soluk olabilir. İki dominant pied kuşu birleştiğinde, %25 oranında beyaz tüylere sahip olacak olan “Clear Pied” kuşları da doğabilir.

Recessive Pied

Recessive Pied muhabbet kuşları bileşik beyaz tüyleriyle dikkat çekerler. Bu tür kuşlarda beyaz tüyler mavi ya da yeşil tüylerin yanına eklenir. Yani, mavi ya da yeşil tüyler üzerinde beyaz lekeler görebilirsiniz. Bu tür kuşlarda diğer renkler arka planda kalırlar ve beyaz tüyler baskın olduğu için oldukça dikkat çekici görünürler. Ayrıca farklı tonlardaki mavi ya da yeşil tüylerinin de varlığı, bu kuşların renk spektrumunu oldukça genişletir. Bu nedenle, Recessive Pied muhabbet kuşları evlerde çok popüler bir seçimdir.

Rainbow Renkleri

Muhabbet kuşları, sadece standart renkler değil aynı zamanda regenbogen-renkleri veya Türkçe adıyla gökkuşağı renklerine sahip olan kuşları da içerir. Bu renkler, birçok farklı renge sahip tüyleri olan kuşlar tarafından sergilenir. Renkler arasında sarı, turuncu, yeşil, mavi gibi bright (parlak) renkler de yer alır. Bazıları da pastel tonlarındadır ve bu tür kuşlara “opaline” adı verilir. Bu renkler, muhabbet kuşlarının herhangi bir diğer türden daha ilgi çekici ve çarpıcı olmasını sağlar.

  • Regenbogen-renkleri
  • Birçok farklı renk türünü içerir
  • Sarı, turuncu, yeşil ve mavi gibi bright (parlak) renkler bulunur
  • Pastel tonlarında tüyler de mevcuttur
  • “Opaline” adı verilen tüy çeşidi de bu renkler arasında yer alır

Lutino Renkleri

Muhabbet kuşlarının renkleri son derece çeşitlidir. Bununla birlikte, sarı tüylere sahip kuşlar, olan Lutino renklerinin en belirgin örneğidir. Lutino renkli kuşların gözleri kırmızı veya turuncu arasında değişir ve tüylerinin sarı tonları genellikle pastel, limon veya kremsi renkte olur.

Ayrıca, Lutino muhabbet kuşları, kanarya kuşlarında olduğu gibi beyazımsı tüylerin de şekillendiği albino muhabbet kuşlarının da bir benzeridir. Ancak, albino muhabbet kuşlarında tüyler beyazdırken, Lutino kuşlarda tüyler daha zengin bir sarı renktedir.

Evcil hayvan sahipleri, tüm renklerin birbirine karıştığı bir Lutino ile birlikte diğer muhabbet kuşları satın alabilirler, böylece muhabbet kuşlarının tüm renklerinin nasıl birleşebileceğini gözlemleyebilirler. Özellikle çeşitli renkli kuşlar, sürekli bir patlama hem görsel hem de zihinsel açıdan büyük bir zevk sağlar.

Yorum yapın

takipçi satın al